Επικοινωνία Αγγελόπουλου – Γιαννακόπουλου για την επανέναρξη του μπάσκετ

Επικοινωνία Αγγελόπουλου – Γιαννακόπουλου για την επανέναρξη του μπάσκετ

Στην αποκάλυψη πως είχε επικοινωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προκειμένου να επαναρχίσει η Basket League προχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν θέλει να μπει παύλα στο μπάσκετ και για το λόγο αυτό έκανε την πρόταση να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν έστω και αργότερα. Από την πλευρά του ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να είναι θετικός όπως και όλες οι ΚΑΕ.

«Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος. Το ξέρω ότι αυτή τη στιγμή μόνο εμείς το θέλουμε και το ζητάμε, αλλά θα επιμείνουμε. Είναι κρίμα και άδικο για όλους να βάλουμε παύλα, χωρίς να το παλέψουμε όσο μπορούμε. Θεωρώ ότι οφείλουμε τουλάχιστον να το μελετήσουμε για λόγους αξιοπιστίας του ελληνικού μπάσκετ. Το κουβέντιασα ακροθιγώς με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και θα το ξαναζητήσω στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Σιγά σιγά θα ανοίξουν τα γήπεδα και θα επιστρέψουμε σε μια κάποια κανονικότητα. Πρέπει λοιπόν να ξεφύγουμε από τη μοιρολατρία και να κάνουμε κάτι», δήλωσε στα «ΝΕΑ» και πρόσθεσε:

«Πώς θα καλυφθεί το κενό από τις αρχές Μαρτίου έως τον Σεπτέμβριο; Οι προπονητές, οι φυσικοθεραπευτές και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας ελλοχεύει πολλούς κινδύνους τραυματισμών για τους παίκτες, χώρια η δυσκολία επανένταξης τους. Εμείς κιόλας θα κληθούμε στα τέλη Σεπτεμβρίου να παίξουμε στο Final 8 του Basketball Champions League, αλλά προσπερνώ το δήθεν μικρόφθαλμο όφελος και το θέτω σε γενικότερο βάση. Επιμένω: να μην παραδοθούμε αμαχητί ακυρώνοντας μια ολόκληρη σεζόν κι αδικώντας τόση προσπάθεια. Δεν είναι σωστό να μπει παύλα, χώρια που μια πιθανή συνέχιση του πρωταθλήματος θα αποτελέσει πιλότο εν όψει της επόμενης σεζόν».

Ο Μάκης Αγγελόπουλος υποστήριξε πως θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η σεζόν και με λιγότερους ξένους, λέγοντας: «Εφόσον ανάψουν το πράσινο φως οι υγειονομικές Αρχές και η αθλητική ηγεσία, τότε με καλή πίστη και καλή θέληση θα βρεθεί μια λύση για να επιστρέψουμε στη δράση τον Ιούλιο: είτε να συνεχισθεί η σεζόν από εκεί που σταμάτησε, είτε να μεταβούμε κατευθείαν σε playoffs, είτε να διοργανώσουμε ένα Final 8. Μπορούμε να συμφωνήσουμε κιόλας να παίξουμε με λιγότερους ξένους, με δύο ή τρεις αντί των έξι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *