«Παγώνει» η γραμμή 4 του μετρό που έχει και τη στάση Νέα Φιλαδέλφεια

«Παγώνει» η γραμμή 4 του μετρό που έχει και τη στάση Νέα Φιλαδέλφεια

Προβλήματα προέκυψαν με τον διαγωνισμό της γραμμής 4 του μετρό, η οποία περιλαμβάνει και τη στάση Νέα Φιλαδέλφεια στην «Πλατεία Πατριάρχου». Ο προβληματισμός που επικρατεί τόσο στο υπουργείο Υποδομών και στην «Αττικό Μετρό», όσο και στους εργολάβους που διεκδικούν την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό, είναι έντονος, μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή»:

Με τις δύο αποφάσεις (αρ. 50, 51/2020), γίνονται δεκτές οι ενστάσεις και των δύο κοινοπραξιών (ΑΚΤΩΡ – Ansaldo –  Hitachi και J&P ΑΒΑΞ – Ghella – Alstom Transport). Και στις δύο αποφάσεις, το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ καταλήγει με την ίδια εντολή: «Να διαταχθεί η αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης απόφασης της Αττικό Μετρό και η αναστολή της προόδου του διαγωνισμού έως την έκδοση οριστικής απόφασης για την αίτηση ακυρώσεως». Περαιτέρω, κάνοντας δεκτές και τις δύο προσφυγές το ΣτΕ ουσιαστικά υποδεικνύει ότι έπρεπε και οι δύο να έχουν αποκλειστεί.

Πλέον αρχίσουν οι νομικές ερμηνείς: Η «Αττικό Μετρό» είναι υποχρεωμένη να «παγώσει» κάθε ενέργεια γύρω από τον διαγωνισμό και να αναμένει την εκδίκαση των κύριων προσφυγών των δύο κοινοπραξιών.

Στην «Αττικό Μετρό» εκτιμούν ότι το ΣτΕ ουσιαστικά «ανοίγει» όλες τις επιλογές για την «Αττικό Μετρό», δηλαδή και τη συνέχιση και την ακύρωση του διαγωνισμού. Αλλά εφόσον υπάρξει πρόθεση, το αδιέξοδο μπορεί να ξεπεραστεί με την επανεξέταση της απόφασης, με την οποία απορρίφθηκαν οι αντιρρήσεις των δύο κοινοπραξιών. «Προφανώς και ο διαγωνισμός έχει ορισμένα εγγενή προβλήματα και κάποια αμφιλεγόμενα σημεία, τα οποία προβλημάτισαν και εμάς ως προς την πρόθεσή τους», σχολιάζει υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Ωστόσο η ακύρωση του διαγωνισμού θα σήμαινε τεράστια καθυστέρηση».

Την ίδια ώρα, από τα επιτελεία της ΑΚΤΩΡ και της ΑΒΑΞ εκφράζεται η βεβαιότητα ότι το ΣτΕ ζητεί την επανεξέταση της απόφασης της «Αττικό Μετρό». Σε αυτό το ενδεχόμενο, δεν αποκλείεται να παραιτηθούν και από τις κύριες προσφυγές τους. Πάντως και οι δύο ενδιαφερόμενοι απορρίπτουν την πιθανότητα να «αλληλοεξοντώθηκαν», υποστηρίζοντας ότι το θέμα αυτό βρίσκεται στην κρίση της «Αττικό Μετρό».

Είτε στην πρώτη, είτε στην δεύτερη περίπτωση, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να καταθέσουν νέες αιτήσεις αναστολής και νέες προσφυγές, και ο κύκλος αυτός να συνεχιστεί. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τα προβλήματα αυξάνονται αναφορικά με τους όρους του διαγωνισμού και κανείς δεν γνωρίζει για την τύχη του έργου. Ενός έργου που περιλαμβάνει και την στάση Νέα Φιλαδέλφεια που θα εξυπηρετεί και τους φίλους της ΑΕΚ στη μετακίνησή τους προς την «Αγιά Σοφιά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *