Επιτελείο επιστημόνων ασχολείται με τους παίκτες της ΑΕΚ

Επιτελείο επιστημόνων ασχολείται με τους παίκτες της ΑΕΚ

Ασκήσεις ενδυνάμωσης, gps, ποδήλατο, ψυχολογία και ιατρική έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, οι οποίοι συνεχίζουν να προπονούνται από τα σπίτια τους, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Χάρης Λάλος.

Ο αθλητίατρος της Ενωσης μίλησε στο ραδιόφωνο του Super Sport FM 104.0 τόσο για τους κιτρινίμαυρους όσο και για την πανδημία του κορονοϊού που μαστίζει και την Ελλάδα.

Αναλυτικά τόνισε:

«Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ με πρωτοφανή τρόπο. Ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων κι αυτό πρέπει αφού είναι και το μόνο ασφαλές. Είδατε τι ζουν άλλες χώρες με τεράστιο αριθμό θανόντων. Υπάρχει αισιοδοξία συγκρατημένη παρά το γεγονός ότι προκύπτουν συνεχώς κι άλλα κρούσματα. Το θετικό είναι ότι δεν συνεχίζει, δεν υπάρχει κάποια κορύφωση. Αυτό παρά πολύ γρήγορα μπορεί ν’ αλλάξει αν δεν προσέξουμε και δεν τηρούμε αυτά που πρέπει…»

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην παρούσα φάση: «Δεν σας το κρύβω ότι παίζω και τον ρόλο του ψυχολόγου αυτό το διάστημα. Οι παίκτες βγήκαν από την καθημερινότητα τους και μάλιστα όταν προέκυψε αυτό το ερώτημα ήταν… Και τώρα τι κάνουμε; Στην ΑΕΚ ευτυχώς έχουμε ένα επιτελείο επιστημόνων. Αν αφήναμε τους αθλητές ακόμη και σε βιοχημικό προφίλ θα θέλαμε μαι διάρκεια παραπάνω από αυτήν που θα χρειαστούμε όταν αρχίσουν τα πρωταθλήματα για να επανέλθουμε. Αυτό που έχει ειπωθεί είναι ότι μπορεί να αλλάξει ακόμα και η ποιότητα του ιστού, αυτό δηλαδή που συμβαίνει στην καθιστική ζωή αν και παίκτες ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα. Δουλεύαμε σε πραγματικό χρόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης για το πως να προπονούνται οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήσαμε gps και καταγράψαμε το πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό που κάνουν τώρα. Εκτός από τις ασκήσεις ενδυνάμωσης εντός της οικίας, όλοι έχουν ένα ποδήλατο και έναν δρόμο. Πρόγραμμα σε ατομικό επίπεδο με διάρκεια της μιας ώρας για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι δουλειά του εργοφυσιολόγου και του γυμναστή».

Σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος πόσο είναι εφικτό να διεξαχθεί μια προετοιμασία: «Δύο έως τρεις βδομάδες θα χρειαστεί για την επανένταξη τους για το πρώτο επίπεδο αλλά εγώ θα περίμενα και τραυματισμούς. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι και γι’ αυτούς που πλησιάζει η ημερομηνία να λήξει το συμβόλαιο προπονούνται κανονικά ως να έχουν συμβόλαιο τριών ετών. Τουλάχιστον στην ΑΕΚ αυτό κάνουν».

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Ουδείς μπορεί να ξέρει πότε θα επανέλθουμε, δίνουμε ένα περιθώριο για τον βαθμό που θέλουμε. Δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά η επιστροφή και άρση των μέτρων διότι κάποιες άλλες χώρες ίσως να είναι διαφορετικά πράγματα. Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει τόσο σύντομα. Αν αυτό γίνει κεκλεισμένων των θυρών αυτό θα μπορούσε να γίνει μέχρι και τα μέσα Ιουλίου. Βήμα βήμα μπορεί κάτι να γίνει… Στην Γερμανία οι ομάδες ξεκίνησαν οι ομάδες με κάποια γκρουπάκια των τεσσάρων ατόμων με αποστάσεις. Το θέμα είναι με πόση ασφάλεια γίνεται αυτό. Γιατί αν νοσήσει κάποιος αυτό έχει το ρίσκο του, είναι επικίνδυνο…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *